Відбувся круглий стіл на тему «Застосування чинних норм цивільно-процесуального права у роботі органу опіки та піклування м. Івано-Франківська»

В рамках Меморандуму про співпрацю між виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради та Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника, з метою обговорення змін у чинному законодавстві України 19 березня 2018 року за участі Служби у справах дітей виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради був проведений круглий стіл на тему: «Застосування чинних норм цивільно-процесуального права в роботі органу опіки та піклування м. Івано-Франківська».

У заході з представництвом працівників районних служб у справах дітей взяла участь заступник директора Навчально-наукового юридичного інституту, доцент кафедри судочинства – Марія Володимирівна Логвінова.

Під час роботи круглого столу були обговорені питання, присвячені заходам у врегулюванні досудового спору за участю органу опіки та піклування, механізму виконання рішення органу опіки та піклування, формі позовної заяви, правам та обов’язкам сторін у судовому процесі, правам та обов’язкам третіх сторін, які не заявляють самостійних вимог щодо написання відзиву у судовому процесі. Окремо піднімалися проблеми розгляду судових справ та підготовки висновків органу опіки та піклування в межах категорії «розумні строки», повноважень органів опіки та піклування під час розгляду справ в порядку окремого провадження.

За результатами проведеного круглого столу учасники отримали сертифікати участі.