Стажування доцента кафедри кримінального права Вікторії Шпіляревич на базі Університету «Collegium Civitas» (м. Варшава, Республіка Польща)

З 8 листопада до 13 грудня доцент кафедри кримінального права Вікторія Шпіляревич пройшла стажування в рамках програми стажування «Інтернаціоналізація вищої освіти. Організація навчального процесу та інноваційні методи навчання у вищих навчальних закладах Польщі» на базі Університету «Collegium Civitas» (м. Варшава).

Під час стажування відбулося ознайомлення з діяльністю та адміністрацією  Університету «Collegium Civitas», напрямами підготовки фахівців, організацією навчального процесу та методикою викладання навчальних дисциплін. Зокрема, слухалися лекції на теми:

  1. Поняття інтернаціоналізації вищої освіти, основні складові.
  2. Конституція для науки. Проект реформи польської вищої освіти (Міністра SZ J. Gowina). Програми наукового моделювання професійної підготовки студентів. Основні інструменти підтримки мобільності науковців.
  3. Організація навчання, програми та підготовки студентів у  польських вищих навчальних закладах. Ознайомлення з теоретичними засадами організації навчального процесу та освітніми стандартами у польських вищих навчальних закладах. Моделі європейських освітніх систем та особливості роботи із ними, методи оцінювання успішності студентів, організація праці викладача європейського вищого навчального закладу та формування педагогічного навантаження. Болонська система та її вплив на інтернаціоналізацію освіти.
  4. Підтримка та використання грантів для інтернаціоналізації вищих навчальних закладів. Організація міжнародної співпраці в рамках Європейського законодавства. Освітні програми, гранти та стипендії Європейського союзу, особливості вибору, організація роботи. Колегіум Civitas, досвід участі в програмі «Erasmus+» та її роль у інтернаціоналізації освіти.
  5. Створення та управління дослідницькими та аналітичними проектами. Написання власного проекту за результатами стажування та презентація його під час виїзного модулю.

На практичних заняттях доцент Вікторія Шпіляревич презентувала доповідь на тему: «Академічна мобільність учасників освітнього процесу ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені василя Стефаника» як одна з форм інтернаціоналізації вищої школи в Україні» та взяла участь в дискусії щодо порівняння проектів академічної мобільності в Україні та Польщі.