Відбулася презентація результатів моніторингу юридичної клініки

“Моніторинг – це надзвичайно корисний інструмент для покращення роботи Юрклініки. Завдяки професійному погляду досвідчених моніторів значно розширюється спектр можливостей для зростання рівня практичної діяльності, а також більш детально визначаються пріоритетність та шляхи удосконалення правопросвітницьких процесів в роботі Юрклініки”.

Тож із рекомендацій моніторів:

1. Оновити внутрішню документацію (положення, посадові інструкції).
2. Запровадити системне навчання консультантів із напрямів діяльності юрклінік.
3. Посилити планування та забезпечити регулярність правопросвітнього компоненту.
4. Упорядкувати облік заходів юридичної клініки.
5. Удосконалити комунікаційну складову юридичної клініки.

Результати моніторингу – це дороговказ про те, що можна змінити.

Колектив юридичної клініки вдячний керівництву університету за підтримку наших ідей і створення бази для формування студента-правника з практичними навичками роботи з людьми.

Ми запросили на презентацію представників юрклініки, партнерів з державних і громадських інституцій. З нашими партнерами ми обмінювались баченням майбутньої співпраці у напрямку проведення правопросвітницької роботи.

Представники Регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Івано-Франківський місцевий центр з надання БВПД ГО “Молода Просвіта Прикарпаття” , Івано-Франківський територіальний центр соціального обслуговування Юридична клініка “Феміда” ПФ НАВС – ми вдячні всім вам за участь, мозковий штурм та ідеї. Готові пліч-о-пліч з вами нести правопросвітницькі ідеї в суспільство.

Серед спільно вироблених ідей: кіноклуб документального кіно і пересувна виставка про права людини спільно з ГО “Молода просвіта Прикарпаття”, фестиваль думок, фестиваль прав людини, серія зустрічей у терцентрі, долучення до співпраці з офісом регіонального представництва Уповноваженого з прав людини, співкоординація у проведенні заходів у школах, продовження співпраці з центром безоплатної вторинної правової допомоги як майданчиком правопросвітництва і базою для практики і стажування, партнером у наданні правової допомоги населенню, створення карти організацій, які надають безоплатну правову допомогу на Івано-Франківщині.