Глибоко сумуємо з приводу смерті професора Володимира Васильовича Луця

Професорсько-викладацький склад та студентство навчально-наукового юридичного інституту глибоко сумують з приводу смерті доктора юридичних наук, професора, академіка НАПрН України, Заслуженого діяча науки і техніки Володимира Васильовича Луця та висловлюють щирі співчуття дружині та рідним у зв’язку з непоправною втратою.

Володимир Васильович стояв біля витоків створення навчально-наукового юридичного інституту, з 1996 року по 2002 рік був завідувачем кафедри цивільного права та процесу, ініціатором заснування Лабораторії проблем корпоративного права, з 2011 року є Почесним професором Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Кропітка та віддана праця, життєві принципи, знання та досвід Володимира Васильовича стали основою подальшого поступу юридичного інституту на теренах правничого освітянського простору.

Володимир Васильович є автором понад 400-х наукових публікацій, під його керівництвом захищено понад десять докторських дисертацій та тридцять п’ять кандидатських дисертацій. Колеги та студенти поважали Володимира Васильовича як висококваліфікованого фахівця, надзвичайно шляхетну, інтелігентну, принципову, чесну людину. Володимир Васильович – корифей науки цивільного права, приклад для наслідування його учнями, мірило працелюбності та справедливості.

Вдячні Вам, Володимире Васильовичу, за Ваш багаторічний вагомий вклад у розвиток української цивілістики, за ті знання та досвід, що Ви нам залишили!

Вічна та світла пам’ять!