Аспірант Навчально-наукового юридичного інституту Микола Остап’як здобув грант в рамках Національної стипендіальної програми Словацької Республіки

Аспірант кафедри судочинства Навчально-наукового юридичного інституту ДВНЗ «Прикарпатський національний університет ім. В.Стефаника» Микола Остап’як (науковий керівник Марія Логвінова) здобув грант на навчання та дослідження в рамках Національної стипендіальної програми Словацької Республіки (National Scholarship Programme of the Slovak Republic).

Грант передбачає трьохмісячне навчання в період 2021 року в Юридичному факультеті Трнавському університеті в м. Трнава (Словацька Республіка). Тематика дослідження в рамках стипендійної програми є «Європейська процедура розгляду дрібних справ в Словацькій Республіці», що входить до частини  дисертаційного дослідження аспіранта «Спрощене позовне провадження України та держав-членів ЄС». Куратором стипендійної мобільності виступає Peter Meszaros – заступник декана з міжнародних відносин Юридичного факультету Трнавського університету.

Національна стипендійна програма Словацької Республіки підтримує навчання, дослідження та викладання іноземних студентів, аспірантів, викладачів у вищих навчальних закладах та дослідницьких організаціях Словаччини. Програма надає стипендію учасникам, що покриває витрати на проїзд та проживання в країні під час навчання та дослідження.