ПНУ показав місту і гостям Франківська найкращий науковий пікнік!

10 травня викладачі та студенти факультету природничих наук та фізико-технічного факультету Прикарпатського національного університету привітали Івано-Франківськ з Днем міста, взявши участь у науковому пікніку.

За підсумком цього дня і за голосуванням всіх охочих, ПНУ здобув визнання найкращої наукової локації із усіх, хто взяв участь у цьому цікавому для дітей і дорослих науково-популярному заході.

Його організатори — департамент молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради — завдяки університетам міста, які є його містоутворюючими центрами, мав змогу поширити наукові знання та популяризувати наукові дослідження серед молоді та мешканців міста, зберігаючи дух цікавості та відкритості.

Наш університет показав захоплюючі експерименти. Викладачі та студенти познайомили гостей локації з неповторним світом науки! Доцент кафедри біохімії та біотехнології Олександра Абрат разом із магістрантами Святославом Харуком та Андрієм Штурмаком в межах події безкоштовно вимірювали відвідувачам життєві показники як-от: тиск, пульс, рівень кисню ріст, вагу, відсоток в організмі жиру, м’язів, рівень в крові глюкози. Також студенти спільно з провідним інженером Марією Складанюк та провідним фахівцем Назарієм Данилюком  влаштували захоплюючі експерименти з вогнем та слаймами, створюючи цікаві та неймовірні візуальні ефекти.

Завідувач кафедри матеріалознавства і новітніх технологій Володимир Коцюбинський з студентами Любов’ю Бабінчук та Богданом Романівим представили вплив низьких температур (-196 градусів Цельсія) на різні тіла.

Професор цієї ж кафедри Іван Яремій та студенти Владислав Любевич і Валентин Бардзій показали можливості електромагнітного поля, створеного котушкою Тесли.

Доценти кафедри біології та екології Неля Долинко й Галина Мельниченко  демонстрували різноманітні мікроскопічні об’єкти, дозволяючи дітям самостійно дослідити їх. Таким чином відвідувачі локації змогли побачити дивовижний світ природи в новому світлі та розвинути своє допитливе мислення.

Завершився науковий пікнік народним голосуванням, під час якого Прикарпатський національний університет здобув І місце у номінації «Найкраща локація 5-го наукового пікніка в Івано-Франківську».