У Навчально-науковому юридичному інституті Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відкрито нову освітню програму – «Правоохоронна діяльність» !

⁃ Які фактори зумовили відкриття нової освітньої програми?
В університеті функціонує єдина в Україні школа кримінально-правової політики (проф. Фріс П.Л. та його учні). Це дозволяє по-новому підійти до підготовки фахівців у сфері правоохоронної діяльності, адже відповідно до Комплексного стратегічного плану реформування органів правопорядку як частини сектору безпеки і оборони України на 2023-2027 роки одним із напрямів реформування органів правопорядку є послідовна кримінальна політика, пріоритетом у якій є запобігання злочинності, невідворотність відповідальності, захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, забезпечення інтересів потерпілого.
⁃ Який основний фокус і орієнтація освітньої програми?
Здобувач повинен оволодіти сучасними методами та технологіями провадження правоохоронної діяльності; системними підходами та спеціальними техніками до вирішення завдань із забезпечення прав і свобод людини, публічної безпеки і правопорядку; знаннями, уміннями та навичками, спрямованими на ефективну реалізацію державної політики у сфері правоохоронної діяльності, публічної безпеки і правопорядку.
⁃ Які є перспективи працевлаштування?
Можливість обіймати первинні посади відповідно до Державного класифікатора професій – Професіонали в галузі правоохоронної діяльності; Інспектори правоохоронних органів, кримінально-виконавчої служби, воєнізованої охорони, приватні детективи та фахівці з дізнання; Інспектори митної служби; Інспектори податкової служби; Інспектори воєнізованої охорони та приватні детективи; Інспектори правоохоронних органів, фахівці з дізнання; Фахівці кримінально-виконавчої служби; Поліцейський (інспектор) патрульної служби, помічник слідчого та інші.
Для участі в конкурсі достатньо 100 балів. Зараховуються результати НМТ 2022, 2023 і 2024 року, ЗНО 2021 року.
Вагові коефіцієнти НМТ-2024: Українська мова 0.35; Математика 0.3; Історія України 0.35; Іноземна мова 0.35/ Біологія 0,3 / Фізика 0.25 / Хімія 0.25 / Українська література 0.25 / Географія 0.35
Термін навчання: 2 роки 10 місяців!
Вступай в ННЮІ – зроби крок до успішного майбутнього!