10 жовтня 2024 для студентів навчально-наукового юридичного інституту та учасників Івано-Франківського осередку ELSA було проведено серію практичних занять з кримінального процесуального права на базі Івано-Франківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру

10 жовтня 2024 для студентів навчально-наукового юридичного інституту та учасників Івано-Франківського осередку ELSA було проведено серію практичних занять з кримінального процесуального права на базі Івано-Франківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру (викладач — І. М. Варивода).
Під час заняття студенти дізналися про сучасні методи дослідження доказів та їх процесуальне оформлення. Працівники центру провели екскурсію секторами почеркознавства, балістичного дослідження, дактилоскопії та трасології, продемонстрували інструменти, які використовують під час роботи, та ознайомили з нюансам проведення відповідних експертних досліджень. Студенти мали змогу ознайомитись з робочими місцями експертів, дізнатись більше про методики проведення експертиз, обговорити вимоги щодо їх здійснення. В ході практичного заняття студентам розповіли про нормативно-правові акти, які регулюють сферу здійснення експертних досліджень. Крім цього, учасники практичного заняття отримали відповіді на їх запитання щодо кількості проведених експертиз за останній рік, найбільш цікаві випадки в професійній діяльності експертів тощо.
Отримані знання та навички стануть у пригоді майбутнім юристам, що планують працювати в галузі кримінального права.