Участь представників Юридичного інституту у роботі Конференції країн Центральної та Східної Європи щодо здоров’я населення та довкілля

З 10 по 14 квітня 2016 року делегація Юридичного інституту Прикарпатського національного університету в складі завідувача кафедри трудового, екологічного та аграрного права проф. Н.Р.Кобецької та доцента кафедри С.М.Романко брали участь у роботі Конференції країн Центральної та Східної Європи щодо здоров’я населення та довкілля, яка відбувалась у м. Прага (Чеська Республіка). Ці відвідини фінансувались за грантові кошти NIEHS (National Institute of Environmental Health Sciences, USA), отримані на основі конкурсу.

Доцент Юридичного інституту С.М.Романко у 2014 році була учасником даної конференції у м. Клуж-Напока (Румунія) і разом зі словацькими та американськими колегами презентувала доповідь-постер «Using of biofuel crops for remediation of contaminated soils: legislative aspects in Ukraine and Slovakia» (Використання біопаливних рослин для ремедіації забруднених грунтів : правові аспекти регулювання в Україні та Словаччині).
Цього року проф. Н. Р. Кобецька та доцент С. М. Романко виступали із півгодинною доповіддю, присвяченою 30-ій річниці аварії на Чорнобильській АЕС «Ukrainian experience in establishing a causal connection between population diseases under unfavorable environmental factors after Chernobyl» (Досвід України у встановленні причинно-наслідкового зв’язку між хворобами населення та впливом несприятливих екологічних факторів Чорнобильської катастрофи) на пленарному засіданні конференції.