Зустріч із учнями Угринівської гімназії та Угринівського ліцею

У Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника успішно функціонує проєкт «Університет для учнів» метою якого є ознайомлення вступників із університетом, його структурними підрозділами та особливостями вступу на навчання.

5 квітня 2023 року за сприяння очільниці відділу освіти, культури, молоді та спорту Угринівської  сільської ради Тетяни Іванівни Тарас, на базі Навчально-наукового юридичного інституту відбулася зустріч із учнями Угринівської гімназії та Угринівського ліцею.

З вітальним словом до учнів звернувся заступник директора  Навчально-наукового юридичного інституту, доктор  юридичних наук, професор кафедри трудового, екологічного та аграрного права, Заслужений юрист України, Олег Антонович Вівчарено, який розповів присутнім про переваги навчання у Прикарпатському національному університеті загалом і Навчально-науковому юридичному інституті, зокрема.

Керівник профорієнтаційного центру, який функціонує у Навчально-науковому юридичному інституті, Леся Степанівна Кульчак, поділилася з учнями  інформацією про трирівневу систему навчання на спеціальності «Право» в рамках якої діють дві освітні програми: «Право» та «Міжнародне та європейське право», сфери працевлаштування випускників, зарубіжних партнерів і можливість участі студентів в академічних обмінах та стажуваннях за кордоном.

Леся Степанівна, передала слово завідувачці юридичного відділення фахового коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, спеціалісту вищої категорії Іванні Миколаївні Наконечній, яка розповіла про коледж, умови вступу, тривалість навчання, перспективи випускників по завершенню навчання і роздала присутнім буклети з деталізованою інформацією про коледж.

Важливу інформацію про особливості вступної кампанії у 2023 році розповів заступник відповідального секретаря Приймальної комісії  Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, завідувач юридичної клініки Навчально-наукового юридичного інституту, Іван Ярославович Костів.

Староста групи Пр-13, Емілія Ільків, яка до 7 класу навчалася  в Угринівській гімназії і проживає в Угриневі, поділилася власними міркуваннями чи виправдалися сподівання, які були перед вступом у Навчально-науковий юридичний інституту і враженнями про навчання  та можливості, які є у студентів-юристів.

Для учнів також була проведена екскурсія Навчально-науковим юридичним інститутом. Вони відвідали зал судового засідання, юридичну клініку, а Михайло Михайлович Тимчишин, завідувач криміналістичного центру, розповів як виявити і показав як зафіксувати сліди кримінальних правопорушень.

Гості не поїхали з порожніми руками, адже їхні бібліотеки поповнилися правовою літературою, яка буде корисною як для вчителів, так і знадобиться учням. Подарована література – це авторський доробок Олега Антоновича Вівчаренка та колективу інституту.

Колектив Навчально-наукового юридичного інституту висловлює подяку: Галині Володимирівні Галущак, педагогу-організатору  Угринівського ліцею, Ользі Степанівні Максимів, практичному психологу Угринівського ліцею та Ірині Ярославівні Іванків, вчителю історії та правознавства Угринівської гімназії за супровід учнів і сприяння у проведенні запланованої зустрічі!