Обговорення на спільному засіданні кафедр реалізації освітньо-професійної програми Право першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 081 Право

26 січня 2024 року відбулося спільне засідання кафедр навчально-наукового юридичного інституту, які забезпечують реалізацію освітньо-професійної програми Право першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 081 Право під головуванням гаранта ОП – кандидатки юридичних наук, доцентки, завідувачки кафедри трудового, екологічного та аграрного права Зоряни Яремак та за участю директора Навчально-наукового юридичного інституту – кандидата юридичних наук, професора Юрія Микитина.

Метою зустрічі було обговорення реалізації освітньої програми, що забезпечується всіма кафедрами навчально-наукового юридичного інституту – кафедрою теорії та історії держави і права, кафедрою конституційного, міжнародного та адміністративного права, кафедрою цивільного права, кафедрою політики у сфері боротьби зі злочинністю та кримінального права, кафедрою трудового, екологічного та аграрного права, кафедрою судочинства.

Зважаючи на те, що нова освітня програма Право першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 081 Право затверджена в грудні 2022 р. та введена в дію з 1 вересня 2023 р., суттєвих змін щодо оновлення її змісту не було. Присутні висловили свої пропозиції щодо формування каталогу вибіркових дисциплін для здобувачів вищої освіти за ОПП Право першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 081 Право, обговорили актуальність запропонованих дисциплін, питання фаховості викладання освітніх компонент.