Зустріч із патрульними Національної поліції

24 листопада 2016 року в стінах Юридичного інституту відбулась зустріч з патрульними Національної поліції, яка проходила за підтримки громадської організації “Поступовий гурт франківців” та Профбюро Юридичного інституту.

Цікавіcть та інформативність цієї зустрічі важко переоцінити. Студенти мали можливіть поспілкуватись з патрульними про питання, які їх цікавили та отримали корисні знання про роботу Нової поліції.

Як відомо, найкраще про захід можуть розповісти його активніучасники, тому до Вашої уваги пропонуємо відгук студента 1 курсу Юридичного інституту Олексія Писарчука:

“Мене вразила відкритість патрульних, їхнє хороше ставлення до нас. Я відчув що таке Нова поліція і зрозумів що все те хороше, що про них говорять є правдивим. Мені дуже сподобались їхні історії про те як вони потрапили в патрульну службу. Після знайомства студенти мали змогу давати питання полісменам. Всі питання були варті уваги і на всі питання поліцейські легко відповіли. Проте над двома питаннями виникла дискусія. Вони були, на мою думку, найбільш важливими. Це питання про презумпцію правоти поліцейського і питання про легалізацію зброї. Я вважаю, що будь-яка дискусія це позитивне явище, оскільки в суперечці породжується істина. Так було і в нашому випадку. Між студентами лунали різні думки щодо цих питань, але патрульні змогли знайти компроміс і задовільнити своєю відповіддю обидві сторони. І це, як на мене, в черговий раз доводить те, що наші поліцейські є компетентними, виваженими і розумними. Цей перелік хороших якостей є невичерпним і, як не дивно, саме такими і є наші нові полісмени. Нам також було цікаво послухати різні історії , які траплялись з патрульним під час їхньої роботи. Мене дуже вразила ця зустріч і я дякую організаторам за її проведення. Ну і звичайно дякую нашим патрульним за те, що вони попри свій складний графік роботи змогли прийти до нас. Це свідчить про те, що вони готові іти молоді назустріч. Свідченням цього є також те, що ми домовились про співпрацю і можливе спільне піше патрулювання у майбутньому. Також поліцейські запрошували наших студентів на практику. Ця співпраця стала можливою за посередництва громадської організації “Поступовий гурт франківців” і я б хотів також їм подякувати за це. Сподіваюсь, що в подальшому у мене знову буде можливість взяти участь у такій зустрічі”.