Відбулися традиційні щорічні наукові конференції

28-29 квітня 2017 року в Навчально-науковому Юридичному інституті Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбулися два щорічних наукових заходи, присвячені 25-річчю Юридичного інституту:
– Всеукраїнська студентська конференція «Законодавство України: погляд молодих правників».
Валентина Антонівна Васильєва – директор Навчально-наукового Юридичного інституту, та Микола Костянтинович Галянтич – завідувач кафедри судочинства, доктор юридичних наук, професор, урочисто привітали учасників конференції та висловили свої побажання молодим правникам та студентам, на яких покладено місію розвитку юридичної науки в Україні.
Після цього Олександр Михайлович Пижов – головний спеціаліст відділу нормативного забезпечення вищої освіти департаменту вищої освіти, за дорученням міністра освіти і науки України – Гриневич Лілії Михайлівни, оголосив теплі слова привітання колективу Навчально-наукового Юридичного інституту з 25-річчям.
Згодом відбулося пленарне засідання, на якому молоді вчені та аспіранти виступили з наступними доповідями:
– Пижов О. М. «До питання визначення змісту особистого немайнового права на вищу освіту»;
– Лічман Т. В. «Правові аспекти академічної доброчесності»;
– Гриненко І. О. «Кримінально-правове значення класифікації злочинів залежно від ступеня тяжкості»;
– Двірська О. В., Коваль А. М. «До питання фальсифікації лікарських засобів»;
– Лотоцька Я. І. «До проблеми вдосконалення ст. 140 КК України».
Після невеличкої перерви відбулися секційні засідання за наступними напрямками:
1. Теорія та історія держави і права; історія політичних і правових вчень; конституційне право; адміністративне право; муніципальне право; фінансове, податкове та банківське право (модератор – Васильєва Ангеліна Віталіївна);
2. Земельне право; аграрне право; екологічне право; природо ресурсне право; трудове право та право соціального забезпечення (модератор – Сікора Вікторія Євгенівна);
3. Круглий стіл «Правові проблеми здійснення майнових та немайнових прав» (модератор – Сікора Вікторія Євгенівна);
4. Круглий стіл «Політика у сфері боротьби зі злочинністю» (модератор – Васильєва Ангеліна Віталіївна).
Зазначені заходи були проведені на високому рівні, тривали цікаві дискусії, пролунало багато пропозицій, які в майбутньому можуть стати векторами розвитку юридичної науки та вдосконалення українського законодавства.
29 квітня 2017 року учасники конференції відправилися у чарівний Буковель, де отримали яскраві враження від краси Карпат та скуштували різноманітні гуцульські страви, відчувши усю колоритність Гуцульщини!
Дякуємо організаційному комітету за досконалу організацію, учасникам за те, що не заважаючи на погодні умови, на довготривалу дорогу, приїхали, висловили свої привітання, виступили зі своїми доповідями та розділили радість нових позитивних вражень!