Участь викладачів навчально-наукового юридичного інституту в наукових заходах, організованих профільними кафедрами провідних українських вузів

26 травня на базі юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція, присвячена пам’яті доктора юридичних наук, професора Мунтяна Василя Лук’яновича.

Представники кафедри трудового, екологічного та аграрного права долучитися до участі в обговоренні актуальних проблем правової охорони природи, аграрного, земельного, природоресурсного, екологічного та інших галузей права крізь призму життєвого шляху, практичного досвіду і наукової спадщини великого Вчителя, Педагога й Ученого-правознавця, який є одним з фундаторів української школи аграрного, земельного, природоресурсного, екологічного права України. В роботі конференції взяли участь доктор юридичних наук, заступник директора навчально-наукового юридичного інституту Олег Антонович Вівчаренко, кандидат юридичних наук, доцент кафедри Галина Василівна Мороз, асистент кафедри Леся Романівана Данилюк, аспірант Зоряна Михайлівна Радишевська. В пленарному засіданні виступив О. А. Вівчаренко, для якого Василь Лук’янович Мунтян був Вчителем, науковим керівником та консультантом кандидатської та докторської дисертацій. Олег Антонович поділився спогадами про видатного вченого, палкого прихильника української держави і національної ідеї.

Представники Юридичного інституту також взяли участь у Другому зібранні фахівців споріднених кафедр з обговорення актуальних наукових проблем та методики викладання аграрного, земельного, екологічного та природоресурсного права у вищих навчальних закладах України, що проходило в рамках роботи міжнародного Конгресу «Правові проблеми державно-приватного партнерства в умовах євроінтеграції» на базі Національного університету «Одеська юридична академія» 2-4 червня. Метою зібрання стало обговорення широкого кола наукових питань аграрного, земельного, екологічного та природоресурсного права, а також методики викладання відповідних навчальних дисциплін. Даний захід був приурочений 70-річчю професора Іллі Івановича Каракаша – відомого в Україні і за її межами представника науки земельного та природоресурсного права. Від Юридичного інституту в науковій дискусії взяли участь доктор юридичних наук, завідувач кафедри трудового, екологічного та аграрного права Надія Романівна Кобецька та кандидат юридичних наук, доцент кафедри судочинства Зоряна Василівна Яремак.

Учасниками обох наукових наукового форуму були делегації провідних наукових юридичних шкіл відповідного напряму Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Інституту держави і права імені В. М. Корецького НАН України, Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Національного університету біоресурсів і природокористування України, Національного університету «Одеська юридична академія», Львівського національного університету імені Івана Франка, Хмельницького університету управління та права, Донецького національного університету імені Василя Стуса та інших.

Участь у подібного характеру заходах сприяє зміцненню та розширенню наукових контактів, обміну результатами новітніх правових досліджень, виробленню спільних підходів до дослідження різного роду проблемних питань теорії та практики правотворення і правозастосування.