В навчально-науковому юридичному інституті Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбулася відкрита гостьова лекція, організована кафедрою трудового, екологічного та аграрного права

Запрошеною гостею виступила Ілона Пшибоєвська – доктор права, адвокат, доцент кафедри екологічного права факультету права та управління Ягеллонського університету (Краків, Республіка Польща). Тема лекції “Досвід Республіки Польща в імплементації вимог права ЄС щодо охорони довкілля” (мова спілкування англійська).

Під час презентації лекторка представила роль права ЄС у сфері охорони довкілля в польському законодавстві, продемонструвала його вплив на формування національних правових норм у цій галузі, охарактеризувала принципи правової охорони довкілля в ЄС, обґрунтувала їх значення, проаналізувала напрями та етапи діяльності Суду ЄС у частині питань, що стосуються охорони довкілля.

Після цього відбулося обговорення виступу, в якому взяли участь студенти та викладачі. Зокрема піднімалися питання викликів і завдань Польщі та України в сфері збереження й покращення стану навколишнього природного середовища.