В рамках Школи науково-педагогічної майстерності відбулася лекція «Традиційні та інноваційні технології навчання у ЗВО»

29 квітня в рамках Школи науково-педагогічної майстерності науково-педагогічні працівники навчально-наукового юридичного інституту прослухали лекцію «Традиційні та інноваційні технології навчання у ЗВО». Лектор Любов Прокопів (завідувачка кафедри педагогіки та освітнього менеджменту ім. Богдана Ступарика, кандидатка педагогічних наук, доцентка) ознайомила присутніх із інноваційними методиками викладання та їх переваги та перспективи порівняно із традиційними підходами у викладанні.

Як наголосила лекторка, «інноваційні методики викладання» є полікомпонентною категорією, оскільки об’єднує всі ті нові й ефективні способи освітнього процесу (здобуття, передача й продукування знань), які, власне, сприяють інтенсифікації та модернізації навчання, розвивають творчий підхід і особистісний потенціал здобувачів вищої освіти. Зокрема, запропоновано до впровадження такі новітні методики, як:

  • Контекстне навчання;
  • Технології інтерактивного навчання;
  • Кейс-технології;
  • Інтерактивні технології кооперативно-групового навчання;
  • Технології сугестивного навчання.

Також Любов Прокопів запропонувала до обговорення питання використання штучного інтелекту в освіті, ті позитивні та негативні аспекти цього явища, з якими може зіткнутися викладач у своїй професійній діяльності.

Зустріч пройшла у дружній атмосфері, викладачі активно брали участь у обоговоренні, долучалися до дискусій та ділилися власним позитивним досвідом.