Участь нашої команди в VІ Всеукраїнських змаганнях із слідчих дій ім. Г. М. Рудого

26-27 жовтня 2019 року за ініціативою Хмельницького осередку Ліги студентів АПУ на базі Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова, проводилися VІ Всеукраїнські змагання зі слідчих дій ім. Г. М. Рудого.

Співорганізаторами VІ Всеукраїнських змагань зі слідчих дій ім. Г.М. Рудого виступив Хмельницький осередок громадської організації “Всеукраїнська асоціація кримінального права”.

Змагання розпочались із урочистого відкриття, на якому Голова Хмельницького осередку Ліги студентів АПУ, Євгенія Врублевська, привітала всіх учасників із чудовою нагодою перевірити на практиці свої теоретичні знання, та висловила надію на високу результативність змагань. Також на змаганнях були присутні почесні гості: декан юридичного факультету, кандидат юридичних наук, доцент кафедри кримінального права та процесу Хмельницького університету управління та права Крушинський Сергій Антонович, який побажав кожній команді успіхів та сил для ефективного проведення тих слідчих дій, що були для них попередньо заготовлені.

У змаганнях взяли участь 5 команд з провідних вищих юридичних навчальних закладів України. Кожна команда складалася з 3 учасників, які у ході змагань повинні були показати не тільки знання кримінально-процесуального та матеріального права, але й продемонструвати в реальних умовах володіння уміннями та навичками організації і проведення окремих слідчих дій.

У перший день проводився відбірковий тур змагань, на якому всі команди змагалися за вихід у фінал. На цьому етапі учасникам було запропоновано до проведення такі слідчі дії як: огляд місця події та обшук квартири. Кожна команда повинна була, із дотриманням вимог кримінально-процесуального законодавства, продемонструвати навички у проведенні цих слідчих дій на відповідних локаціях, які були максимально наближені до реальних умов. Для цього нашими організаторами змагань було підготовлено повний арсенал засобів та знарядь для виявлення, фіксації та вилучення слідів злочину, а також необхідних для цього третіх осіб (понятих, статистів тощо).

За визначеними результатами експертів ми змогли визначити 3 команди, які пройшли до фінального етапу:

“Вікенд”,

“Детективи”,

“Де-юре”.

Наступного дня, у фінальному етапі, команди проводили 3 слідчі дії: впізнання, допит підозрюваного, обшук. Команди повинні були продемонструвати не тільки професійні навички та уміння, але й такі особистісні риси як командна робота, організованість, переконливість, комунікабельність, спостережливість, мислення у кризових ситуаціях тощо.

Для оцінювання дій учасників організаторами було запрошено високоповажне журі змагань, до складу якого увійшли досвідчені працівники слідчих відділів (управлінь) прокуратури та ГУ НП України в Хмельницькій області, Служби безпеки України у Хмельницькій області, судді Апеляційного суду Хмельницької області, а також відомі адвокати та найбільш досвідчені науково-педагогічні працівники кафедри кримінального права та процесу Хмельницького університету управління та права.

Переможцем змагань змогла стати та команда, яка набрала найбільшу кількість балів за результатами слідчих дій у фінальному етапі і за відгуками експертів у ході більшості слідчих дій, яка продемонструвала впевненість, згуртованість, організованість та володіння більшістю професійних навичок та вмінь, необхідних працівникам у ході розслідування злочинів.

Кубок VІ Всеукраїнських змагань зі слідчих дій імені Георгія Михайловича Рудого виборола команда “Вікенд”.

Друге місце посіла команда “Детективи” ,

Третє місце виборола команда нашого інституту Де-юре” у складі

Олексій Писарчук

Василь Сидоряк

Софія Голоднюк

Щиро вітаємо наших студентів і бажаємо нових звершень і досягнень