Відбулася зустріч-знайомство учнів ліцею №24 та Угорницького ліцею з університетом і Навчально-науковим юридичним інститутом

У понеділок,  28 листопада 2022 року,  в рамках започаткованого проєкту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника «Університет для учнів» відбулася зустріч-знайомство учнів 9-11 класів ліцею №24 та Угорницького ліцею Івано-Франківської міської ради із університетом взагалі і Навчально-науковим юридичним інститутом зокрема.

Присутніх привітав відповідальний секретар Приймальної комісії Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, проректор Едуард Йосипович Лапковський, який ознайомив  із структурою університету, що є класичним і науково-освітнім центром, який орієнтується на міжнародні стандарти. Розповів про здобутки університету і різноманітні освітні програми, а також акцентував увагу майбутніх вступників на типових помилках потенційних абітурієнтів при вступі.

Едуард Йосипович передав слово заступнику директора Навчально-наукового юридичного інституту, Заслуженому юристу України, кандидату юридичних наук, професору кафедри політики у сфері боротьби зі злочинністю та кримінального права, Юрію Івановичу Микитину, який поінформував присутніх про освітні програми які є у Навчально-науковому юридичному інституті, а це Право та Міжнародне європейське право; особливості навчання, матеріально-технічну базу, потужний професорсько-викладацький склад, здобутки студентства та професійну реалізацію випускників у сфері права.

Учні з наставниками відвідали також Юридичну клініку у Навчально-науковому юридичному інституті та Центр документування воєнних злочинів. Завідувач юридичної клініки, Іван Ярославович Костів, розповів особливості роботи у клініці, де консультанти надають безкоштовні юридичні консультації та здійснюють підготовку процесуальних документів та про організацію документування воєнних злочинів.

Не могли оминути присутні і зал судового засідання, де відбуваються практичні заняття у студентів та моделювання судових засідань під керівництвом представників Феміди.

Далі школярі відвідали криміналістичний центр, де завідувач Михайло Михайлович Тимчишин розповів про особливості криміналістичної експертизи, зокрема, найбільш поширеного виду – дактилоскопічної, яка досліджує відбитки пальців рук і показав як можна виявити  ці сліди.

Учні і їх наставники були задоволені результатами зустрічі, оскільки, дізналися багато корисної  інформації; відчули себе на кілька хвилин суддями, посидівши у суддівському кріслі; отримали на згадку дактилоскопічне фіксування слідів власних рук.

Дякуємо за співпрацю директору ліцею №24 Ігорю Євгеновичу Мельничуку та директорці Угорницького ліцею – Марії Василівні Петрунів, а керівництву університету за проєкт, який є корисним і потрібним для абітурієнтів.

Маємо надію, що такі зустрічі будуть постійними і розширять географію учасників!