«Пізнай Європу у своєму місті!»

День Європи, як і гімн, прапор та гасло, є офіційним символом ЄС і започаткований на відзнаку Декларації Шумана, виголошеної 9 травня 1950 року – саме вона заклала основу Європейського Союзу. Цьогоріч цей день надзвичайний. Україна вперше святкує його у статусі кандидата на вступ до ЄС і вперше разом із Євросоюзом саме 9 травня. Вдруге День Європи відбувається під час повномасштабної російської війни. Європа стоїть пліч-о-пліч з Україною.

Студенти спеціальності «Право» юридичного відділення нашого коледжу та Навчально-наукового юридичного інституту разом з завідувачкою сектору читального залу юридичних наук Наукової бібліотеки ПНУ Людмилою Кузюк та академнаставником Лілею Калиною прийняли участь в інформаційному та комунікативному заході «Пізнай Європу у своєму місті», відвідавши при цьому ряд локацій – Посольство Хорватії, площу Андрія Шептицького, сквер імені Адама Міцкевича, Європейську площу, Центр польської культури, Ейфелеву вежу (галерея Оле-тур), Пізанську вежу (вул. Вовчинецька), центральну Ратушу.

Вояж відбувся в особливій атмосфері, коли усвідомлення єдності людей та цінності миру є джерелом сили та впевненості в перемозі.

Дякуємо всім за участь!