Відбулася відкрита оглядова лекція «Соціально-правовий феномен домашнього насильства в Україні: характеристика та протидія»

21 грудня 2023 року у Навчально-науковому Юридичному інституті відбулася відкрита оглядова лекція «Соціально-правовий феномен домашнього насильства в Україні: характеристика та протидія»,  яку провів асистент кафедри політики у сфері боротьби із злочинністю та кримінального права, доктор філософії (PhD) за спеціальністю 081 Право, – Максим Олександрович Яцина.

Тема домашнього насильства і досі для багатьох людей табу, мовляв не варто виносити «сміття» за поріг дому. За  таким принципом зростає не одне покоління,  які терплять як  фізичне так і психологічне насильство, зневагу та образи. Однак настав час розірвати це порочне коло! Якщо звернутися вчасно за допомогою до правоохоронних органів, можна запобігти кривді та вберегти себе.

Максим Олександрович, розкрив суть поняття насильство і охарактеризував його форми, які бувають різноманітними: окрім фізичного, тобто завдання тілесних ушкоджень, існують ще й: сексуальна, психологічна та економічна форми насильства. Також доповідач роз’яснив зміст алгоритму дій свідка, себто як поводитися особі, яка стала очевидцем насильства.

Для кращого засвоєння матеріалу, лектор запропонував практичні ситуації, а присутні визначали у ній форму насильства та перегляд відеороликів, які були створені з метою привернути увагу суспільства до цієї важливої теми.

Слухачам сподобалася лекція за цікавий та доступний виклад  матеріалу. Висловили слова подяки, Максиму Олександровичу, і надію, що такі лекції будуть проводитися у майбутньому!